Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές τάσεις στις ευρωαγορές

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το ”ράλι” της προηγούμενης ημέρας και εν αναμονή κατεύθυνσης από την αμερικανική αγορά, η οποία προβλέπεται να ανοίξει επίσης σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Τα αποτελέσματα της Ericsson (-4,2%) και η πώληση μετοχών της UBS (-1,5%) από την Deutsche Bank συμβάλλουν στις πιέσεις.

Διορθωτικές τάσεις επικρατούν στις ευρωπαϊκές αγορές μετά το ”ράλι” της προηγούμενης ημέρας και εν αναμονή κατεύθυνσης από την αμερικανική αγορά, η οποία προβλέπεται να ανοίξει επίσης σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί ελαφρώς στις 6.635 μονάδες, ο DAX 0,35% στις 7.963 μονάδες και ο CAC 0,48% στις 6.036 μονάδες.

Η ανάκαμψη των μεταλλευτικών και ενεργειακών τίτλων, μετά το ράλι του χαλκού και την άνοδο του πετρελαίου, περιορίζει τις απώλειες για το Χρηματιστήριο του Λονδίνο.

Τις συναλλαγές επιβαρύνει σήμερα ο τεχνολογικός κλάδος, καθώς τα αποτελέσματα της Ericsson (-4,2%) δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στις τεχνολογικές πιέσεις συμβάλει και ο σκανδιναβικός κολοσσός TietoEnator Oyj (-12%) καθώς τα αποτελέσματά του ήταν χαμηλότερα των αναμενόμενων.

Η UBS υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση της Deutsche Bank ότι πώλησε μετοχές της ελβετικής τράπεζας προς περίπου 2,49 δισ. ελβετικά φράγκα.

Κατά τα λοιπά, η Novartis ενισχύεται 1% μετά την εξασφάλιση ευρωπαϊκής έγκρισης για το σκεύασμα Galvus καταπολέμησης του διαβήτη.

Η FastWeb υποχωρεί 0,8% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Credit Suisse Group για την μετοχή της.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ελαφρώς πτωτικό άνοιγμα στις αγορές της Wall Street, μετά τα ρεκόρ της προηγούμενης συνεδρίασης.

Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών μεγεθών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v