Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθηση DAX στο 2% λόγω τραπεζών - τεχνολογίας

Η ανακοίνωση της Bear Stearns για τα ”άδεια ταμεία” των hedge funds της ασκεί έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, ενώ η προειδοποίηση των Intel και Yahoo ότι ο ανταγωνισμός πλήττει τα κέρδη ωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα τον τεχνολογικό κλάδο, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές να εμφανίζουν έντονα πτωτικές τάσεις από το άνοιγμα της συνεδρίασης. Προσεγγίζει το 2% η πτώση του DAX στη Φρανκφούρτη.

Η ανακοίνωση της Bear Stearns για τα ”άδεια ταμεία” των hedge funds της ασκεί έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο, ενώ η προειδοποίηση της Intel και της Yahoo ότι ο ανταγωνισμός πλήττει τα κέρδη ωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα τον τεχνολογικό κλάδο, με αποτέλεσμα οι βασικοί δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές να εμφανίζουν έντονα πτωτικές τάσεις από το άνοιγμα της συνεδρίασης.

Το πτωτικό κλείσιμο του Dow Jones μετά την ενδοσυνεδριακή κατάκτηση των 14.000 μονάδων και οι σοβαρές απώλειες των ασιατικών αγορών συμβάλλουν στην αρνητική ψυχολογία.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,8% στις 6.603 μονάδες, ο DAX 1,9% στις 7.886 μονάδες και ο CAC 1,35% στις 6,016 μονάδες.

Η Infineon κινείται με πτώση 1,4% και η STMicroelectronics 1,3%.



Η UBS υποχωρεί 1%, η ING Groep 0,8% και η Allianz διολισθαίνει 1,8%.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου επιβαρύνει και τον ενεργειακό κλάδο και επιτείνει τις πιέσεις στους βασικούς δείκτες, με την BP να υποχωρεί 0,6% και την Total 1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v