Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Μαζεύτηκαν” οι ευρωαγορές (upd)

Ηπια πτωτικές τάσεις επανακτούν μετά από ένα επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ανησυχιών για τα αμερικανικά ακίνητα. Οι διακυμάνσεις είναι περιορισμένες καθώς οι επενδυτές αναμένουν κατευθύνσεις για την εταιρική κερδοφορία από τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Ηπια πτωτικά κινούνται μετά από ένα επιφυλακτικά ανοδικό άνοιγμα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ανησυχιών για τα αμερικανικά ακίνητα.

Οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις πρωταγωνιστούν στην δραστηριότητα εξαγορών και συγχωνεύσεων, μετά την προσφορά της Rio Tinto Group (+1,4%) για την καναδέζικη Alcan.

Οι διακυμάνσεις είναι περιορισμένες καθώς οι επενδυτές αναμένουν κατευθύνσεις για την εταιρική κερδοφορία από τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοινώνονται αυτή την περίοδο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,17% στις 6,603 μονάδες, ο DAX 0,16% στις 7.952 μονάδες και ο CAC 0,11% στις 5.994 μονάδες.

Η μετοχή της Rio Tinto διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ, και ακολουθούν με σημαντικά κέρδη οι μεταλλευτικές BHP Billiton (+2,1%) και Xstrata (+3%).

Η Alstom εκτινάσσεται 3,7% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων τριμήνου 27%.

Η Nokia ενισχύεται 1,6% μετά την ανακοίνωση της Motorola ότι οι πωλήσεις της δεν ανταποκρίθηκαν στους στόχους εξαιτίας φηγής πελατών στις ανταγωνιστικές Nokia και Apple.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v