Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραμένουν στο ”κόκκινο” οι ευρωαγορές

Υπό ισχυρές πιέσεις παραμένουν οι ευρωπαϊκές αγορές, με τον DAX να υποχωρεί υψηλότερα του 1% και η νέα αποδυνάμωση να αποδίδεται, για μία ακόμη φορά, στις έντονες ανησυχίες για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, αλλά και για τη συνεχιζόμενη ”πτήση” του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Συνεχίζονται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι ισχυρές πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους τραπεζικούς ομίλους να ηγούνται της πτώσης, λόγω των ανησυχιών για την δευτερογενή αγορά ακινήτων των ΗΠΑ.

Οι προοπτικές για μία κατάρρευση στις αγορές πίστης γίνεται όλο και πιο ορατή”, σημειώνει σε report του προς τους επενδυτές ο Rob Carnell, ιθύνων οικονομολόγος της ING Wholesale Banking, ”εάν ο ”πανικός” διατηρηθεί περισσότερο από δύο ημέρες, τότε, ίσως, χρειαστεί να αναθεωρήσουμε πτωτικά τις προβλέψεις μας για το επόμενο 12μηνο”.

Σημαντική υποχώρηση για UBS (-1,5%) και Credit Suisse (-1,4%), ενώ πτωτικά κινείται η μετοχή της Royal Dutch Shell (-0,9%), μετά από υποβάθμιση της σύστασής της σε ”sell” από ”neutral” από την Goldman Sachs.

Στους παράγοντες πίεσης για τις ευρωπαϊκές μετοχές και η συνεχιζόμενη ”πτήση” του ευρώ, το οποίο χθες κατέκτησε ιστορικό υψηλό έναντι του δολαρίου και παραμένει στο επίπεδο των 1,3748 ευρώ.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 1,39%, με τον CAC να αποδυναμώνεται στο 0,62%, ενώ στο 1,07% διαμορφώνεται η αποδυνάμωση για τον FTSE 100.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v