Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα επιτόκια δεν ”τρόμαξαν” τις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE 100 να έχει ανακάμψει και να επιστρέφει στη ”θετική περιοχή” παρά την νέα αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας. Ο δείκτης σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,10%. Στο 0,05% τα κέρδη για DAX.

Σταθεροποιητικά κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, με τον FTSE 100 να έχει ανακάμψει και να επιστρέφει στη ”θετική περιοχή” παρά την νέα αύξηση επιτοκίων από την Τράπεζα της Αγγλίας. Ο δείκτης σημειώνει οριακά κέρδη της τάξης του 0,10%.

Σταθεροποιητικές οι τάσεις τόσο για την Φρανκφούρτη, όπου ο DAX ενισχύεται κατά 0,05%, ενώ στο 0,08% ήταν οι απώλειες για τον CAC.

Σημαντική η ενίσχυση για τη μετοχή της Carrefour (2,8%), μετά την αναβάθμιση της σύστασής της σε ”buy” (από ”neutral”), από την Merrill Lynch.

Αντίθετα σε πορεία υποχώρησης βρίσκονται οι μετοχές των TUI (-1,4%) και Deutsche Lufthansa (-0,9%), καθώς ο μαύρος χρυσός διατηρείται σε υψηλό 10μήνου.

Πτωτική τροχιά και για Deutsche Telekom (-0,8%), λόγω ενίσχυσης της φημολογίας για ”αδυναμία” εύρεσης εταίρου για τη μονάδα T-Systems.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v