Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες στις ευρωαγορές από τα ακίνητα ΗΠΑ

Η προειδοποίηση του αμερικανικού κολοσσού οικιακού εξοπλισμού Home Depot για μειωμένα κέρδη εξαιτίας των προβλημάτων στην αγορά ακινήτων αφαιρεί τα ήπια πρωινά κέρδη από τις ευρωαγορές πιέζοντας σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Την πτώση περιορίζει ο κλάδος τροφίμων και ποτών, που καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 18 επιμέρους δεικτών του Stoxx 600 μετά την πρόταση της Danone για την Numico. Η Unilever ενισχύεται 4,2% και η Nestle 1,6%.

Η προειδοποίηση του αμερικανικού κολοσσού οικιακού εξοπλισμού Home Depot για μειωμένα κέρδη εξαιτίας των προβλημάτων στην αγορά ακινήτων των ΗΠΑ επανέφερε τις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία και αφαίρεσε τα ήπια πρωινά κέρδη από τις ευρωαγορές πιέζοντας σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Εξαίρεση στην πτώση ο κλάδος τροφίμων και ποτών, που καταγράφει τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των 18 επιμέρους δεικτών του Stoxx 600 μετά την πρόταση της Danone για την Numico.

Η Unilever ενισχύεται 4,2% και η Nestle 1,6%. Η Danone διολισθαίνει 4%, καθώς η συμφωνία θεωρείται ”ακριβή κι επικίνδυνη” για την γαλλική βιομηχανία.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ομιλία του Αμερικανού κεντρικού τραπεζίτη Ben Bernanke, που αναμένεται να σηματοδοτήσει ότι οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό δεν θα επιτρέψουν μειώσεις των επιτοκίων. Το δολάριο ανακάμπτει έναντι των υπολοίπων βασικών ισοτιμιών εν όψει της ομιλίας

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,2% στις 6.694 μονάδες, ο DAX 0,35% στις 8.049 μονάδες και ο CAC 0,26% στις 6.088 μονάδες.

Η Marks & Spencer ενισχύεται 2,7% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων α’ τριμήνου 6,4% στην Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v