Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Telefοnica: Προσφέρει 3 δισ. ευρώ για Vivo

Το ποσό των τριών δισ. ευρώ (κοντά στα 4,08 δισ. δολάρια) προσφέρει η Telefonica για την εξαγορά της Vivo, του μεγαλύτερου ομίλου κινητής τηλεφωνίας της Βραζιλίας.

Telefοnica: Προσφέρει 3 δισ. ευρώ για Vivo
Το ποσό των τριών δισ. ευρώ (κοντά στα 4,08 δισ. δολάρια) προσφέρει η Telefonica για την εξαγορά της Vivo, του μεγαλύτερου ομίλου κινητής τηλεφωνίας της Βραζιλίας. Η Telefonica μαζί με την Portugal Telecom ελέγχουν από κοινού την εταιρία και σύμφωνα με τους ”Financial Times” ο ισπανικός όμιλος επιθυμεί την πλήρη εξαγορά της Vivo.

Σε συνέντευξή του στους ”FT”, ο Cesar Alierta, κορυφαίο στέλεχος της Telefonica, επισήμανε ότι στόχος του ομίλου είναι η οργανική ανάπτυξη, έπειτα από σειρά εξαγορών σε Ευρώπη και Λ. Αμερική. Υπενθυμίζεται ότι ο ισπανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος δραστηριοποιείται σε 13 χώρες της Λ. Αμερικής.

Επιπρόσθετα προέβλεψε ότι επί ευρωπαϊκού εδάφους θα λάβουν χώρα και άλλες συγχωνεύσεις (και μάλιστα διακρατικές) στον τηλεπικοινωνιακό κλάδο, υπογραμμίζοντας ότι στην αγορά της Βραζιλίας επιδιώκει ”στρατηγική συνεργασία” με την Telecom Italia.

Διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ”ένωσης” της ΤΙΜ Brazil και της Vivo, λόγω αντιρρήσεων από τις αρχές ανταγωνισμού της χώρας. Μέσω, πάντως, -πάντα κατά τον κ. Alierta- της ”στρατηγικής συνεργασίας” Telecom Italia και Telefonica στη Βραζιλία, οι δύο εταιρίες θα έχουν ετήσια μείωση κόστους περί τα 500 εκατ. ευρώ έκαστη.

Σε περίπτωση που η Portugal Telecom συμφωνήσει, τότε η Telefonica θα προχωρήσει στην πώληση του 10% που κατέχει σε αυτήν, όντας ο μεγαλύτερος μέτοχός της.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Portugal Telecom αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα των ”Financial Times”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v