Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ήπια άνοδος ευρωαγορών με το βλέμμα στην Alcoa

Ανοδικές τάσεις διατηρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, με τις αναγγελίες και τις φήμες εξαγορών και συγχωνεύσεων να συντηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Τα βλέμματα στρέφονται τώρα στην Alcoa, που δημοσιοποιεί μετά το κλείσιμο της Wall Street αποτελέσματα β’ τριμήνου, ανοίγοντας την περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών κερδών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Ανοδικές τάσεις διατηρούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας, με τις αναγγελίες και τις φήμες εξαγορών και συγχωνεύσεων να συντηρούν το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Οι εξαγορές και συγχωνεύσεις έχουν ανέλθει στο 1,39 τρισ. δολ. μέχρι στιγμής στο έτος, έναντι 1,6 τρισ. στο σύνολο του 2006.

Σήμερα η μετοχή της Univar εκτινάσσεται 36% μετά τη συμφωνία εξαγοράς από τη CVC, ενώ η ολλανδική Numico ενισχύεται 6,9% στο πλαίσιο φημών για ενδιαφέρον εξαγοράς από Danone και PepsiCo.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,19% στις 6.703 μονάδες, ο DAX 0,41% στις 8.081 μονάδες και ο CAC 0,21% στις 6.115 μονάδες.

Πρωταγωνιστούν στα κέρδη οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις, μετά την ανακοίνωση απεργίας σε ορυχεία της Χιλής, που ώθησε εκ νέου τις τιμές του χαλκού.

Κατά τα λοιπά, η Telekom Austria εκτινάσσεται 4,4% μετά την αναβάθμιση του στόχου κερδοφορίας έως το 2010.

Η ThyssenKrupp ενισχύεται 2,6% μετά την αναβάθμιση της μετοχής της από την Deutsche Bank.

Στον αντίποδα η Cofinimmo, το μεγαλύτερο ταμείο ανάπτυξης ακινήτων του Βελγίου, υποχωρεί 1% μετά την αποδοχή εξαγοράς των pub της InBev σε Βέλγιο και Ολλανδία προς 419 εκατ. ευρώ.

Η βρετανική Cable & Wireless υποχωρεί 1,5% μετά την υποβάθμιση της σύστασης της Morgan Stanley για τη μετοχή της.

Ήπια ανοδικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, με τα βλέμματα να στρέφονται στην Alcoa, που δημοσιοποιεί μετά το κλείσιμο της Wall Street αποτελέσματα β’ τριμήνου, ανοίγοντας την περίοδο ανακοίνωσης εταιρικών κερδών ΗΠΑ και Ευρώπης.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο θα δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία για την καταναλωτική πίστη Μαΐου στην αμερικανική οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v