Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταλλευτικά deals ωθούν τις ασιατικές αγορές

Σε υψηλότερα επίπεδα αναρριχήθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, αντλώντας στήριξη από τις μεγάλες συγχωνεύσεις που γίνονται ή δρομολογούνται στον μεταλλευτικό κλάδο αλλά και την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων. Σε επίπεδα ρεκόρ οι αγορές Νοτίου Κορέας και Χονγκ Κονγκ.

Σε υψηλότερα επίπεδα αναρριχήθηκαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, ωθώντας σε επίπεδα ρεκόρ τις αγορές Νοτίου Κορέας και Χονγκ Κονγκ, αντλώντας στήριξη από τις μεγάλες συγχωνεύσεις που γίνονται ή δρομολογούνται στον μεταλλευτικό κλάδο αλλά και την άνοδο των τιμών των εμπορευμάτων.

Η Rio Tinto Group αναρριχήθηκε σε νέο υψηλό μετά τις φήμες ότι κάνει πρόταση εξαγοράς της Alcan, ενώ η νοτιοκορεάτικη Posco εξασφάλισε τα μεγαλύτερα κέρδη μεταξύ των ασιατικών χαλυβουργιών, μετά την εξαγορά της Chaparral Steel προς 4,22 δισ. δολ.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,4%. Ο Nikkei στο Τόκιο αντέδρασε με πτώση 0,36% στην απόφαση της Bank of Japan να κρατήσει σταθερό το επιτόκιο του γεν.

Το χρηματιστήριο της Νοτίου Κορέας ενισχύθηκε, μολονότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας αύξησε τα επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδα 6 ετών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v