Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτη συνεδρίαση κερδών στην Ασία -πτώση Κίνας 4%

Κέρδη επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση απεκόμισαν οι ασιατικές αγορές, ωθώντας εκ νέου τον περιφερειακό δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού σε άνοδο 0,3% σε επίπεδα ρεκόρ. Ολες οι αγορές της Ασίας σημειώνουν κέρδη πλην της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης, της Ινδίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα διολίσθησε 4% σε χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός.

Κέρδη επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση απεκόμισαν οι ασιατικές αγορές, ωθώντας εκ νέου τον περιφερειακό δείκτη MSCI Ασίας Ειρηνικού σε άνοδο 0,3% σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο ενισχύεται 0,3% ενώ ο Kospi στη Νότιο Κορέα 0,6%.

Τα ευοίωνα στοιχεία για την παγκόσμια οικονομία, με την χθεσινή δημοσιευση της επιτάχυνσης του δείκτη υπηρεισών στην ευρωζώνη και την σημερινή για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Νότιο Κορέα που διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα 15 μηνών, ενέπνευσαν τα νέα κέρδη.

Ολες οι αγορές της Ασίας σημειώνουν κέρδη πλην της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης, της Ινδίας και της Νέας Ζηλανδίας, ενώ ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα διολισθαίνει λίγο πριν το κλείσιμο 4% σε χαμηλότερα επίπεδα ενός μηνός.

Η πτώση αποδίδεται στις αθρόες πωλήσεις νέες μετοχών, που αυξάνουν την προσφορά χρεογράφων στην αγορά και αφαιρούν στήριξη από υπάρχοντες τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v