Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση ασιατικών αγορών - Ισχυρές πιέσεις σε Κίνα

Σταθερά σε πτωτική τροχιά οι ασιατικές αγορές, με το επίκεντρο της αποδυνάμωσης να βρίσκεται στην Κίνα, όπου ο δείκτης CSI 300 υποχωρεί 1,97%, ενώ έχει απολέσει 10% από τις 19 Ιουνίου. Οι φόβοι για ”βύθιση” της αμερικανικής οικονομίας ”σκιάζουν” τις ασιατικές αγορές, οδηγώντας χαμηλότερα κατά κύριο λόγo εξαγωγικούς ομίλους.

Σε πορεία υποχώρησης για τρίτη συνεδρίαση παραμένουν οι ασιατικές αγορές, με το επίκεντρο των πιέσεων να βρίσκεται εκ νέου στις μετοχές εξαγωγικών ομίλων, καθώς τη διάθεση των επενδυτών ”σκιάζει” ο φόβος για ”βύθιση” της αμερικανικής οικονομίας, της σημαντικότερης αγοράς για τους ασιατικούς ομίλους.

”Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών οι ειδήσεις για την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ δεν ήταν θετικές. Αυτές είναι ακριβώς που ”στοιχειώνουν” την αγορά”, επισημαίνει στο Bloomberg ο κ. Jason The, διαχειριστής κεφαλαίων ύψους 4,3 δισ. δολαρίων για την Investors Mutual.

Ισχυρές πιέσεις για την κινεζική χρηματαγορά, με ”οδηγό” της πτώσης τη μετοχή της Citic Securities και τον δείκτη CSI 300 να υποχωρεί σε ποσοστό της τάξης του 1,97%. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει σχεδόν 10% από τις 19 Ιουνίου.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI Asia-Pacific καταγράφει απώλειες 0,2%, ενώ οριακά χαμηλότερα βρίσκεται ο Nikkei με πτώση στο 0,09%, σε ανάλογη πορεία με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ που υποχωρεί 0,08%. Ισχυρότερες οι πιέσεις για την αγορά της Taiwan, όπου η πτώση αγγίζει το 0,80%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v