Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ασιατικών αγορών επί έκτη συνεχή συνεδρίαση

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν επί έκτη συνεχή συνεδρίαση, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα ανόδου των τελευταίων οκτώ μηνών, μετά την ανακοίνωση εκτίναξης στις τιμές επεξεργαστών μνήμης και διπλασιασμού ανάπτυξης ιαπωνικών εξαγωγών. Ρεκόρ Hang Seng μετά την απόφαση της Κίνας να επιτρέψει στους χρηματιστές της επικράτειας να επενδύουν κεφάλαια στα χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια ενισχύθηκαν επί έκτη συνεχή συνεδρίαση, που είναι το μεγαλύτερο διάστημα ανόδου των τελευταίων οκτώ μηνών, αντλώντας στήριξη από την ανακοίνωση αφενός της εκτίναξης στις τιμές των επεξεργαστών μνήμης και αφετέρου του διπλασιασμού της ανάπτυξης των ιαπωνικών εξαγωγών.

Ο δείκτης MSCI ενισχύθηκε 0,3% και διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης Hang Seng με άνοδο 0,9% κινείται σε ιστορικό υψηλό, με ”οδηγό” την κινεζική China Mobile (1,6%) καθώς η αγορά αντέδρασε με ενθουσιασμό στην απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να επιτρέψει στους χρηματιστές της επικράτειας να επενδύουν κεφάλαια στα χρηματιστήρια του εξωτερικού.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 0,16% στις 18.240, παραμένοντας σε υψηλά 7ετίας.

Οι βασικοί δείκτες στην Αυστραλία και την Ταϊλάνδη ήταν οι μόνοι που υποχώρησαν μεταξύ των ασιατικών δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v