Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Xαμηλό 2 εβδομάδων στην Ασία- κέρδη στην Κίνα

Στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων διολίσθησαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι οι αυξήσεις επιτοκίων παγκοσμίως θα μειώσουν την ζήτηση στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη. Εξαίρεση η Κίνα, όπου ο δείκτης CSI 300 διαμορφώνεται με κέρδη επί έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων διολίσθησαν οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, καθώς επικρατούν ανησυχίες ότι οι αυξήσεις επιτοκίων παγκοσμίως θα μειώσουν την ζήτηση στις μεγάλες οικονομίες του πλανήτη.

Οι εξαγωγείς, όπως η Samsung Electronics και η Taiwan Semiconductor Manufacturing πρωταγωνίστησαν στις απώλειες των εξαγωγέων, μετά την αναρρίχηση της απόδοσης του αμερικανικού ομολόγου στο υψηλό πέντε ετών του 5,303%.

Πτωτικά οδήγησαν τις αγορές και οι μεταλλευτικές μετοχές, εξαιτίας της πτώσης των τιμών των μετάλλων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε 0,6% και μόνο τα χρηματιστήρια της Σρι Λάνκα και του Πακιστάν έκλεισαν σε υψηλότερα επίπεδα μεταξύ των ασιατικών αγορών.

Ο Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 0,1% στις 17.744,81 μονάδες, ενώ ο δείκτης CSI 300 κινείται μια ώρα πριν το κλείσιμο με άνοδο 2,4% στις 4.131,75 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη επί έβδομη συνεχόμενη συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v