Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διολίσθηση χρηματιστηρίων και ισοτιμιών στην Ασία

Τις μεγαλύτερες απώλειες επτά εβδομάδων εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές, καθώς το περιβάλλον αυξήσεων των επιτοκίων εγείρει ανησυχίες για τις καταναλωτικές δαπάνες και τα εταιρικά κέρδη. Σημαντικές απώλειες και για τα νομίσματα της περιφέρειας, καθώς διαφαίνεται αποφυγή του ρίσκου από μέρους των επενδυτών. Χθες ο Dow Jones έκλεισε με βουτιά σχεδόν 200 μονάδων, καθώς η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων πάνω από το 5% και η αναρρίχηση των πετρελαϊκών τιμών προκάλεσαν ισχυρές πιέσεις.

Τις μεγαλύτερες απώλειες επτά εβδομάδων εμφάνισαν οι ασιατικές αγορές, καθώς το περιβάλλον αυξήσεων των επιτοκίων εγείρει ανησυχίες για τις καταναλωτικές δαπάνες και τα εταιρικά κέρδη.

Ο δείκτης MSCI διολίσθησε 1,3% ενώ ο Nikkei υποχώρησε 1,5%. Οι βασικοί δείκτες διολίσθησαν πάνω από 1% στην Αυστραλία, τη Νότιο Κορέα, το Χονγκ Κονγκ, τη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τη Νέα Ζηλανδία. Το χρηματιστήριο της Κίνας ήταν το μόνο που ενισχύθηκε στην ασιατική περιφέρεια.

Τα νομίσματα της περιφέρειας κατέγραψαν επίσης σημαντικές απώλειες, καθώς διαφαίνεται αποφυγή του ρίσκου από μέρους των επενδυτών.

Η ρουπία κατέγραψε τις μεγαλύτερες απώλειες από τον Μάιο 2006, ενώ το πέσο Φιλιππίνων υπέστη την μεγαλύτερη πτώση έξι μηνών.

Χθες, με βουτιά σχεδόν 200 μονάδων έκλεισε ο Dow Jones, καθώς η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων πάνω από το 5% εν μέσω αυξήσεων επιτοκίων ανά τον κόσμο, αλλά και η αναρρίχηση της πετρελαϊκής τιμής προς τα 67 δολάρια το βαρέλι προκάλεσαν ισχυρές πιέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v