Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά Κίνας 7% -κέρδη στην υπόλοιπη Ασία (upd)

Το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ κατέκτησαν οι ασιατικές μετοχές, με εξαίρεση τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα, που διολίσθησε 7,2% στις 3.530 μονάδες, τα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, καθώς φημολογούνται νέα κυβερνητικά μέτρα συγκράτησης της εκτίναξης του χρηματιστηρίου.

Το τρίτο συνεχόμενο ρεκόρ κατέκτησαν οι ασιατικές μετοχές, μετά τα αίσια μακρο-οικονομικά δεδομένα που κατέδειξαν αύξηση των επιχειρηματικών επενδύσεων στην Ιαπωνία και βελτίωση της απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Εξαίρεση ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα, που διολίσθησε 7,2% στις 3.530 μονάδες, στα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων.

Στην κινεζική αγορά επικράτησαν πωλήσεις πανικού, καθώς οι επενδυτές φοβούνται ότι η κυβέρνηση δεν θα λάβει μέτρα στήριξης της αγοράς.

Την περασμένη εβδομάδα, το Πεκίνο αύξησε το φόρο συναλλαγών μετοχών, για να πατάξει την κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο. Η σημερινές απώλειες του δείκτη, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της αγοράς της Σαγκάης.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota Motor (+1,6) αναρριχήθηκε σε υψηλό 10 εβδομάδων μετά την ανακοίνωση υψηλότερων των αναμενόμεντων πωλήσεων.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,7% και διαμορφώθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 0,2%.

Οι βασικοί δείκτες στις αγορές στη Νότιο Κορέα, την Αυστραλία, την Σιγκαπούρη και τις Φιλιππίνες αναρριχήθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Η αγορά της Νέας Ζηλανδίας παρέμεινε κλειστή λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v