Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Νεύρα” στην Κίνα με θετικό κλείσιμο (upd)

Συνεδρίαση έντονης νευρικότητας ήταν η σημερινή στη Σαγκάη, με τον σύνθετο δείκτη CSI 300 να διολισθαίνει έως 7% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, αλλά να καταλήγει σε κλείσιμο 2,63% υψηλότερα, χάρη σε ράλι της τελευταίας στιγμής.

Συνεδρίαση έντονης νευρικότητας ήταν η σημερινή στη Σαγκάη, με τον σύνθετο δείκτη CSI 300 να διολισθαίνει έως 7% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αλλά να καταλήγει σε κλείσιμο 2,63% υψηλότερα, χάρη σε ράλι της τελευταίας στιγμής.

Στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, το χρηματιστήριο της Κίνας υποχώρησε περαιτέρω, επιτείνοντας την διολίσθηση που έχει αφαιρέσει 500 δισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς από τις 300 Μαΐου που η κυβέρνηση τριπλασίασε τους φορους συναλλαγών.

Η Air China και η Shanghai International Port, ο φορέας του λιμανιού με την μεγαλυτερη κίνηση, περιλαμβάνονταν στις 100 περίπου μετοχές οι οποίες υποχώρησαν πάνω από το ημερήσιο επιτρεπόμενο όριο διακύμανσης του 10%.

Οι αρχές προσπαθούν να καθησυχάσουν τους επενδυτές, δηλώνοντας μέσω των κρατικών εντύπων ότι ”η βραχυπρόθεσμη διόρθωση είναι υγιής” και δεν θα πλήξει την ”ανοδική αγορά” της Κίνας.

Οι υπόλοιπες ασιατικές αγορές υποχώρησαν και ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε ελαφρώς από τα προηγούμενα επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης Nikkei κέρδισε 0,3%.

Ολοι οι λοιποί ασιατικοί δείκτες υποχώρησαν, πλην της Νέας Ζηλανδίας και της Ινδονησίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v