Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια διόρθωση ασιατικών αγορών μετά τα macro ΗΠΑ

Υποχώρησαν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της απογοήτευσης που προκάλεσαν τα στατιστικά στοιχεία από την αμερικανική αγορά και την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, που επανέφερε τους φόβους για πληθωρισμό. Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανία κατασκευής κατοικιών διολίσθησε σε χαμηλό 16 ετών.

Υποχώρησαν σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στις ασιατικές αγορές, εξαιτίας της απογοήτευσης που προκάλεσαν τα στατιστικά στοιχεία από την αμερικανική αγορά και την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα εννέα μηνών, που επανέφερε τους φόβους για πληθωρισμό.

Στις ΗΠΑ ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανία κατασκευής κατοικιών διολίσθησε σε χαμηλό 16 ετών. Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού υποχώρησε 0,1%.

Ο Nikkei διαμορφώθηκκε με μικρή μεταβολή στις 18.141,22 μονάδες και ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα υποχωρούσε μια ώρα πριν το κλείσιμο 03%.

Στις υπόλοιπες ασιατικές αγορές οι βασικοί δείκτες έκλεισαν σταθεροποιητικά ή με ελαφρά άνοδο. Τα χρηματιστήρια στο Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν παρέμειναν κλειστά λόγω αργιών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v