Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στην Ασία στον απόηχο της Wall Street

Πτωτικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, εξαιρουμένης της Ταϊβάν, όπου ο γενικός δείκτης κινήθηκε σε υψηλό 7ετίας.

Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στις ασιατικές αγορές, εξαιρουμένης της Ταϊβάν, καθώς οι ανησυχίες για την πορεία της αγοράς ακινήτων των ΗΠΑ, ”σκιάζουν” τις διαθέσεις και των επενδυτών της Άπω Ανατολής.

Στην ”κορυφή” της υποχώρησης εταιρείες οι οποίες εξαρτώνται από την αμερικανική αγορά όπως οι Toyota Motor και BHP Billiton.

”Οι μετοχές σε παγκόσμιο επίπεδο υποχωρούν κάθε φορά που ανακοινώνονται στοιχεία τα οποία υποδεικνύουν περαιτέρω υποχώρηση της αγοράς ακινήτων των ΗΠΑ και κατ’ επέκταση της αμερικανικής οικονομίας”, σημειώνει στο Bloomberg ο Eric Betts, στρατηγικός αναλυτής της Nomura Australia.

Πτώση της τάξης του 0,37% σημείωσε ο Nikkei στο Τόκιο, ενώ πτωτική κίνηση χαρακτήρισε την αγορά της Σαγκάης, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί 0,25%.

Στον αντίποδα βρέθηκαν Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ, όπου στην πρώτη περίπτωση η αγορά άγγιξε υψηλό επτά ετών, ωθούμενη από τη μετοχή της Taiwan Semiconductor μετά από αναβάθμιση της σύστασής της από την Citigroup και τον δείκτη Taiex να ενισχύεται 1,9%.

Ήπια ανοδική κίνηση για τον Χονγκ Κονγκ, με τον δείκτη Hang Seng να ενισχύεται 0,23%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v