Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδική κίνηση για Nikkei - Νέες πιέσεις για Κίνα

Σε πλήρη ανάκαμψη η ιαπωνική αγορά με τον Nikkei να ενισχύεται υψηλότερα του 1%, μετά την ενίσχυση καταναλωτικών δαπανών και διατήρησης σε χαμηλό 9ετίας της ανεργίας. Στον αντίποδα, εκ νέου η Κίνα, καθώς ενισχύονται οι φόβοι για νέες αυξήσεις επιτοκίων προς ”συγκράτηση” του ρυθμού ανάπτυξης, με τον CSI 300 να υποχωρεί υψηλότερα του 3%.

Διατήρηση των ανοδικών τάσεων για τις ασιατικές αγορές για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, χάρη στην πολύ καλή πορεία καταναλωτικών δαπανών στην Ιαπωνία αλλά και τη διατήρηση της ανεργίας στη χώρα σε χαμηλό εννέα ετών.

Σε υψηλό τριών μηνών η μετοχή της Toyota Motor (2%), μετά την υποχώρηση του γεν αλλά και από εκθέσεις UBS και Goldman Sachs στις οποίες υπογραμμίζεται ότι η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε περίοδο βελτίωσης. Η UBS αναβάθμισε τη σύσταση του κλάδου σε ”neutral plus alpha” from ”neutral” και η Goldman σε ”moderately bullish” from ”neutral.”.

Αντίθετα συνεχίζονται οι πιέσεις για την κινεζική αγορά, με τον CSI 300 να έχει καταγράψει απώλειες έως και 3,6%, λόγω των ανησυχιών των επενδυτών ότι η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας θα προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων προς ”τιθάσευση” της υπέρ-ταχείας ανάπτυξης.

Άνοδος κοντά στο 0,6% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Asia - Pacific, με τον Nikkei να ενισχύεται 1,15% στο επίπεδο των 18.138 μονάδων. Σχεδόν απόλυτη ισορροπία για την αγορά του Χονγκ Κονγκ με τον Hang Seng να υποχωρεί μόλις 0,01%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v