Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σημαντικές απώλειες στις ασιατικές αγορές

Στροφή των επενδυτών στα ομόλογα, με τα yields του 10ετούς ιαπωνικού να υποχωρούν στο 1,885% καταγράφηκε στις ασιατικές αγορές. Πτώση κοντά στο 1% για τους περισσότερους δείκτες, με τις απώλειες να αποδίδονται στις ανησυχίες για την αμερικανική οικονομία.

Πτώση για πρώτη φορά μετά από τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις ανόδου για τις ασιατικές αγορές, καθώς τα ”σύννεφα” από την αγορά ακινήτων των ΗΠΑ, πέρασαν και στην Άπω Ανατολή, ωθώντας τους επενδυτές στην ασφάλεια των κρατικών ομολόγων.

Τα 10ετή ιαπωνικά ομόλογα σημείωσαν τη μεγαλύτερη ενίσχυσή τους σε διάστημα σχεδόν 10 μηνών, με τα yields τους να υποχωρούν στο 1,885%.

”Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με στροφή στην ποιότητα”, σημειώνει στο Bloomberg, ο Paul Joseph Garcia, διαχειριστής κεφαλαίου της ING Asset Management, ”οι επενδυτές ανησυχούν για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και στρέφονται σε παραδοσιακά καταφύγια όπως τα ομόλογα).

Η πτωτική πορεία αφορά κατά κύριο λόγω μετοχές εξαγωγικών ομίλων, των οποίων η βασική αγορά στόχος είναι αυτή των ΗΠΑ, όπως η Toyota (-1,7%) ενώ ανάλογες τάσεις αποδυνάμωσης χαρακτηρίζουν και τις μετοχές μεταλλευτικών ομίλων, μετά την υποχώρηση στις τιμές των μετάλλων, πτώση 1,1% για BHP Billiton .

Ο ευρύτερος ασιατικός δείκτης MSCI Asian-Pacific σημείωσε υποχώρηση 0,5%, με τους εννέα από τους 10 βιομηχανικούς υπό-δείκτες από τους οποίους καταρτίζεται να υποχωρούν.

Πτώση 1,11% για τον Nikkei, με τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ να υποχωρεί 0,4% και ανάλογες τάσεις επικράτησαν στις αγορές Κίνας, Αυστραλίας και Σιγκαπούρης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v