Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

”Κατρακύλα” στις ευρωαγορές με πτώση DAX 2% (upd)

Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το βάρος των προβλημάτων στην αμερικανική αγορά ακινήτων που ωθεί στα ύψη το ευρώ και απειλεί τις ευρωπαϊκές εξαγωγές.

Υποχωρούν σε χαμηλότερα επίπεδα για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το βάρος των προβλημάτων στην αμερικανική αγορά ακινήτων, που ωθεί στα ύψη το ευρώ και απειλεί τις ευρωπαϊκές εξαγωγές.

Οι απώλειες περιορίστηκαν νωρίς το μεσημέρι καθώς οι προθεσμιακές αγορές υποδείκνυαν ανάκαμψη τιμών στο άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, αλλά οι πιέσεις επανέρχονται εντονότερες το απόγευμα, καθώς τα futures προοιωνίζονται νέες πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,84% στις 6.575 μονάδες, ο DAX 2,% στις 7.804 μονάδες και ο CAC 1,35% στις 5.938 μονάδες.

Σημαντικές πιέσεις υφίστανται οι τράπεζες και οι εξαγωγείς, με την UBS να υποχωρεί 1,6% και την Credit Suisse 1,4%, ενώ την Siemens να ”χάνει” 1,6% και την BMW 1,7%.

Η Royal Dutch Shell 1,5% υποχωρεί μετά την σύσταση της Goldman Sachs για πωλήσεις μετοχών της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Η British Sky Broadcasting ενισχύεται 4% μετά την ανακοινωση αποτελεσμάτων τριμήνου και η Carrefour 0,9% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων β’ τριμηνου 5,9%.

Η AstraZeneca αντιδρά με άνοδο 2,2% στην αναβάθμισή της από την Morgan Stanley.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v