Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Credit Suisse: ”Αγοράστε” Ρωσία

Η ανοδική κίνηση του μαύρο χρυσού, μπορεί να οδηγήσει σε αναβαθμίσεις των προβλέψεων εταιρικής κερδοφορίας για αρκετούς ενεργειακούς ομίλους της Ρωσίας, γεγονός που οδηγεί τη Credit Suisse σε 15% overweight τοποθέτηση στην αγορά της χώρας.

Credit Suisse: ”Αγοράστε” Ρωσία
Στροφή στη ρωσική αγορά συστήνει η Credit Suisse στους επενδυτές σε report της με ημερομηνία 11/7, τονίζοντας ότι ”αφαίρεσε” κέρδη 10% από τις overweight τοποθετήσεις της στη Ν. Αφρική και είναι πλέον 6% overweight στη ρωσική χρηματαγορά.

Η στόχος για τον δείκτη RTS παραμένει στις 2.200 μονάδες (τιμή – στόχος που είχε τεθεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο), με δυνατότητα κίνηση υψηλότερα κατά 10%.

Η στροφή στη ρωσική αγορά σε σύγκριση με αυτή της Ν. Αφρικής, ενισχύεται σημαντικά από το γεγονός ότι η spot τιμή μαύρου χρυσού αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί φέτος υψηλότερα από το μέσο όρο του 2006, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει και σε αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας για κάποιες ρωσικές εταιρείες. Επιπρόσθετα η ανάληψη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων από τη ρωσική πόλη Σόσι θα ενισχύσουν την επενδυτική εμπιστοσύνη στη ρωσική αγορά.

Πάντως η Credit Suisse φροντίζει να υπογραμμίσει και κάποιους κινδύνους, όπως την ύπαρξη long τοποθετήσεων από κερδοσκόπους, την τρέχουσα ρωσική πολιτική που ”τρομάζει” τους ξένους επενδυτές αλλά και το γεγονός ότι παραδοσιακά στο γ’ τρίμηνο η Ρωσία είναι η ”χειρότερη” από πλευράς αποδόσεων στην ευρύτερη περιοχή ΕΜΕΑ.

Κορυφαίες επιλογές είναι οι Sberbank, LUKOIL, Evraz, NOVATEK και Sistema.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v