Αφομοιώνουν τα κέρδη οι ευρωαγορές

Θετική παραμένει η ψυχολογία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις να τονώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Στο επίκεντρο η ABN Amro, ενισχύεται 3,8% μετά την απόφαση της Royal Bank of Scotland (+1%) να βελτιώσει την προσφορά της.

Θετική παραμένει η ψυχολογία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εξαγορές και συγχωνεύσεις να τονώνουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί στο ξεκίνημα της νέας εβδομάδας.

Ο δείκτης Stoxx 600 συμπλήρωσε την Παρασκευή την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου καθώς τα εταιρικά deals έχουν ανέλθει στο 1,46 τρισ. δολάρια μέχρι στιγμής στην Ευρώπη, έναντι 1,6 τρισ. στο σύνολο του 2006.

Ο δείκτης FTSE σταθεροποιείται στις 6,721 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,22% στις 8.110 μονάδες και ο CAC υποχωρεί 0,11% στις 6.111.

Η ABN Amro ενισχύεται 3,8% μετά την απόφαση της Royal Bank of Scotland (+1%) να βελτιώσει την προσφορά της, στην προσπάθεια να υπερκεράσει την Barclays (2,3%).

Κατά τα λοιπά, η BT ενισχύεται 0,8% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της Merrill Lynch για τη μετοχή της, ενώ η Rio Tinto υποχωρεί 1,3% μετά την υποβάθμισή της από τη Citigroup, εξαιτίας της εξαγοράς προς 38,1 δισ. δολ. της Alcan.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v