Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη ευρωαγορών μετά τα ρεκόρ σε Wall και Ασία

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των ρεκόρ σε Wall και Ασία, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται δημιουργούν αισιοδοξία και για τη μελλοντική κερδοφορία. Η ASML Holding εκτινάσσεται σε υψηλό 5ετίας (+2,2%) μετά την ανακοίνωση κερδών της Samsung Electronics, ενώ η Saab κερδίζει 1,9% μετά την ανακοίνωση αναρρίχησης κερδών 48%.

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο των ρεκόρ σε Wall και Ασία, καθώς τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται δημιουργούν αισιοδοξία και για τη μελλοντική κερδοφορία.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,27% στις 6.715 μονάδες, ο DAX 0,36% στις 8.082 μονάδες και ο CAC 0,22% στις 6.116 μονάδες.

Η μετοχή της ASML Holding εκτινάσσεται σε υψηλό 5ετίας (+2,2%) μετά την ανακοίνωση κερδών της Samsung Electronics, ενώ η Saab κερδίζει 1,9% μετά την ανακοίνωση αναρρίχησης κερδών 48%.

Η ισπανική κατασκευαστική Fomento de Construcciones & Contratas κερδίζει 3,1% μετά τη φήμη ότι ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος Κ. Roman Abramovich προσφέρεται να αγοράσει το 15% του ομίλου.

Στον αντίποδα η L’Oreal υποχωρεί 2,9% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ευθυγραμμίστηκαν με τα προσδοκώμενα (αύξηση πωλήσεων β’ τριμήνου 10% στα 4,25 δισ. ευρώ.)

Διορθωτικό άνοιγμα μετά την αναρρίχηση σε επίπεδα-ρεκόρ προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές.

Δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση μακροοικονομικών μεγεθών στην αμερικανική αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v