Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές

Με μικρές διακυμάνσεις εκατέρωθεν του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή κατεύθυνσης από την αμερικανική Wall Street, που αναμένεται να ανοίξει σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας β’ τριμήνου των μεγάλων επιχειρήσεων Ευρώπης και ΗΠΑ.

Με μικρές διακυμάνσεις εκατέρωθεν του προηγούμενου κλεισίματος κινούνται οι τιμές των μετοχών στις ευρωπαϊκές αγορές, εν αναμονή κατεύθυνσης από την αμερικανική Wall Street, που αναμένεται να ανοίξει σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων κερδοφορίας β’ τριμήνου των μεγάλων επιχειρήσεων Ευρώπης και ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 6,620 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,19% στις 7.913 μονάδες και ο CAC 0,26% στις 6.016 μονάδες.

Η μετοχή της Rio Tinto διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ, και ακολουθούν με σημαντικά κέρδη οι μεταλλευτικές BHP Billiton (+2,1%) και Xstrata (+3%).

Η Alstom εκτινάσσεται 3,7% μετά την ανακοίνωση αύξησης πωλήσεων τριμήνου 27%.

Η Nokia ενισχύεται 1,6% μετά την ανακοίνωση της Motorola ότι οι πωλήσεις της δεν ανταποκρίθηκαν στους στόχους εξαιτίας φηγής πελατών στις ανταγωνιστικές Nokia και Apple.

Από το μέτωπο των στατιστικών ανακοινώσεων στην αμερικανική αγορά, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό Ιουνίου και το εμπορικό έλλειμμα Μαΐου, καθώς και τα εβδομαδιαία στοιχεία για τις αιτήσεις ανεργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v