Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bear Stearns:”Αδεια” τα hedge funds λόγω πιστωτών

Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Bear Stearns ανακοίνωσε στους επενδυτές ενός από τα hedge funds τα οποία διέσωσε τον περασμένο μήνα, ότι δεν πρόκειται να τους επιστραφούν κεφάλαια, καθώς οι πιστωτές τούς υποχρέωσαν να πωλήσουν περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.

Bear Stearns:”Αδεια” τα hedge funds λόγω πιστωτών
Ο αμερικανικός επενδυτικός οίκος Bear Stearns ανακοίνωσε στους επενδυτές ενός από τα hedge funds τα οποία διέσωσε τον περασμένο μήνα με έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,6 δισ. δολαρίων, ότι δεν πρόκειται να τους επιστραφούν κεφάλαια, καθώς οι πιστωτές τούς υποχρέωσαν να πωλήσουν περιουσιακά στοιχεία σε χαμηλές τιμές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ”δεν έχει μείνει τίποτα αξίας” στο High-Grade Structured Credit Strategies Enhanced Leverage Fund και ”ελάχιστη αξία” στο High-Grade Structured Credit Strategies Fund.

Το δεύτερο fund έχει ακόμη ”αρκετά ενεργητικά” για να καλύψει τα 1,4 δισ. δολάρια που χρωστά στην Bear Stearns, σύμφωνα με επιστολή που επέδωσε η τράπεζα και εξασφάλισε το πρακτορείο Bloomberg.

Η ανακοίνωση εγείρει σοβαρά ζητήματα για την πορεία των υπολοίπων ”παικτών” της αμερικανικής αγοράς δευτερογενών ενυπόθηκων πιστώσεων.

Το ”σωσίβιο” των 1,6 δισ. δολαρίων σε έκτακτο δανεισμό που έριξε η Bear Stearns, ήταν το μεγαλυτερο μετά την συντονισμένη επιχείρηση διάσωσης της Long-Term Capital Management το 1998.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v