Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Macro και ενέργεια-μέταλλα πιέζουν τις ευρωαγορές

Πτωτικές τάσεις μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πιέσεις από τον πετρελαϊκό και τον μεταλλευτικό κλάδο. Το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις πολλές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, με τον γερμανικό ZEW να επιτείνει ήδη την πτώση του δείκτη DAX έως το 1,25%.

Πτωτικές τάσεις μετά από τρεις ανοδικές συνεδριάσεις, καταγράφονται στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με πιέσεις από τον πετρελαϊκό και τον μεταλλευτικό κλάδο.

Η πτώση των τιμών του χαλκού και οι υποβαθμίσεις μετοχών επιχειρήσεις ενέργειας και μεταλλευμάτων δημιουργούν τις πιέσεις στους εμπορευματικούς κλάδους, ενώ το ενδιαφέρον εστιάζεται και στις πολλές στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας.

Η ανακοίνωση της διολίσθησης του γερμανικού δείκτη ZEW επέτεινε την πτώση του δείκτη DAX στο 1,25% και τα βλέμματα στρέφονται στην αμερικανική αγορά, όπου θα ανακοινωθούν κρίσιμα στοιχεία για τον δείκτη τιμών παραγωγού Ιουνίου καθώς και την βιομηχανική παραγωγή του ίδιου μήνα.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,95% στις 6.634 μονάδες, ο DAX στις 8.062 μονάδες και ο CAC 0,31% στις 6.106 μονάδες.

Η ING Groep υποβάθμισε την σύσταση για τις μετοχές της Statoil, της Total και της Norsk Hydro και η Repsol υποχωρεί 1,1%, η Statoil 0,7% και η Total 0,7%.

Η BHP Billiton διολισθαίνει 1,2% μετά την υποβάθμιση της σύστασής της από την Deutsche Bank.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά τα ρεκόρ των προηγούμενων συνεδριάσεων, καθώς προβλέπεται να προηγηθούν ρευστοποιήσεις κερδών των στατιστικών μεγεθών που θα καθορίσουν το κλείσιμο της συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v