Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αισθητές πιέσεις ευρωαγορών με το βλέμμα στη Wall

Πιέσεις υφίστανται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται κάτω από τις 7.800 μονάδες, με απώλειες κοντά στο 1,5%. Πτωτικό αναμένεται το άνοιγμα της Wall μετά τα ”άδεια ταμεία” της Bear Stearns και τις προειδοποιήσεις των Intel και Yahoo, με τα βλέμματα στραμμένα στις σημαντικές εταιρικές και στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας αλλά και στην κρίσιμη ομιλία του διοικητή της Federal Reserve.

Πιέσεις υφίστανται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση και ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη διαμορφώνεται κάτω από τις 7.800 μονάδες, έχοντας φτάσει να χάνει σχεδόν 2% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Η ανακοίνωση της Bear Stearns για τα ”άδεια ταμεία” των hedge funds της ασκεί έντονες πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και η προειδοποίηση των Intel και Yahoo ότι ο ανταγωνισμός πλήττει τα κέρδη ωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα τον τεχνολογικό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,8% στις 6.600 μονάδες, ο DAX 1,6% στις 7.907 μονάδες και ο CAC 1,1% στις 6,029 μονάδες.

Η UBS υποχωρεί 1,3%, η ING Groep 1% και η Allianz διολισθαίνει 1,7%.



Η Infineon κινείται με πτώση 1,2% και η STMicroelectronics με 1,1%.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου επιβαρύνει και τον ενεργειακό κλάδο και η BP υποχωρεί 0,9%, ενώ η Total 1,6%.

Η J Sainsbury αντιδρά με άνοδο 1,5% στη νέα προσέγγιση της Delta Two.

Η Richemont υποχωρεί 1,9% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων.

Η Accor διολισθαίνει 2%, μολονότι η αύξηση πωλήσεων 8,7% που ανακοίνωσε ξεπέρασε τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, μετά την ανακοίνωση της Bear Stearns, που ”χάνει” 6,77 δολ. στα 133,4 δολ. στις γερμανικές συναλλαγές, και τις προειδοποιήσεις των Intel (-1,37 δολ. στα 24,96 δολ.) και Yahoo (-1,5 δολ. στα 25,99 δολ.).

Αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα οι International Business Machines, Altria, Pfizer και United Technologies.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ομιλία του διοικητή της Federal Reserve, κ. Ben S. Bernanke, ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υπηρεσιών Στέγασης του Κογκρέσου.

Το πρόγραμμα των στατιστικών ανακοινώσεων παρουσιάζει επίσης μεγάλο ενδιαφέρον, με την ανακοίνωση του δείκτη τιμών καταναλωτή Ιουνίου και των στοιχείων για τις κατασκευές οικιών.

Πιο συγκεκριμένα, αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός θα τρέξει με ρυθμό 0,1% σε μηνιαία βάση και 2,6% σε ετήσια. Ο δομικός προβλέπεται να ενισχυθεί κατά 0,2% μηνιαίως και 2,2% ετησίως. Οι νέες κατοικίες εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν σε 1,45 εκατομμύρια οικίες.

Όλα τα στοιχεία ανακοινώνονται στις 15:30 ώρα Ελλάδος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v