Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Imperial Tobacco: Αύξησε την προσφορά για Altadis

Η Imperial Tobacco Group, δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ευρώπης, συμφώνησε στην εξαγορά της Altadis προς 12,8 δισ. ευρώ, προσθέτοντας την μάρκα τσιγάρων Gauloises και πούρων Montecristo και Don Diegobrand στα προσφερόμενα προϊόντα της.

Imperial Tobacco: Αύξησε την προσφορά για Altadis
Η Imperial Tobacco Group, δεύτερη μεγαλύτερη καπνοβιομηχανία της Ευρώπης, συμφώνησε στην εξαγορά της Altadis προς 12,8 δισ. ευρώ, προσθέτοντας την μάρκα τσιγάρων Gauloises και πούρων Montecristo και Don Diego στα προσφερόμενα προϊόντα της.

Η Imperial θα διαθέσει 50 ευρώ ανά μετοχή, τιμή 29% υψηλότερη σε σχέση με το κλείσιμο της τιμής της μετοχής μια μέρα πριν την κατάθεση της προσφοράς την Μάρτιο. Το τίμημα της προσφοράς ανέρχεται στα 16,2 δισ. ευρώ περιλαμβανομένων των δανείων.

Η Imperial θα συγκεντρώσει 5,4 δισ. στερλίνες σε έκδοση μετοχικού κεφαλαίου για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά. Η προσφορά είναι υψηλότερη από την προηγούμενη των 47 ευρώ ανά μετοχή που είχε απορρίψει η Altadis.

Η Altadis, που έχει λάβει προσφορά 50 ευρώ ανά μετοχή και από το private equity CVC Capital Partners, δήλωσε ότι, απουσία υψηλότερης προσφοράς, θα υποστηρίξει την πρόταση της Imperial.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v