Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bernanke: Εν αναμονή προβλέψεων για πληθωρισμό

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αναμένεται ότι θα ”κυλήσει” η διήμερη κατάθεση του κ. Ben Bernanke στο Κογκρέσο για την πορεία πληθωρισμού και ανάπτυξης των ΗΠΑ. Άλλωστε ο επικεφαλής της Fed δεν διακινδυνεύει, ιδιαίτερα σε μία περίοδο επενδυτικής ευφορίας, να εκτεθεί με λάθος προβλέψεις.

Bernanke: Εν αναμονή προβλέψεων για πληθωρισμό
Η προγραμματισμένη διήμερη κατάθεση του επικεφαλής της Fed, κ. Ben Bernanke, στην οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου δεν αναμένεται, τουλάχιστον κατά τους αναλυτές, να κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις.

Παραδοσιακά, η ενημέρωση πραγματοποιείται δύο φορές ετησίως, με τον εκάστοτε επικεφαλής της Fed να καταθέτει τις προβλέψεις της τράπεζας για την πορεία πληθωρισμού και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τους αναλυτές ο κ. Bernanke δεν πρόκειται να ”διακινδυνεύσει” νέες προβλέψεις για τον πληθωρισμό, τονίζοντας ότι η τράπεζα αναμένει να διαμορφωθεί στο 2% για το β’ εξάμηνο του 2007 και μεταξύ 1,75% και 2% για το 2008.

Άλλωστε 1,5 ώρα πριν από τη δική του ”κατάθεση” (η οποία ξεκινά στις 17.00 ώρα Ελλάδος), δίνονται στη δημοσιότητα τα επίσημα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Ιούνιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v