Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα 3μηνα ωθούν ευρωαγορές και futures της Wall

Η πλούσια συλλογή από εύρωστα κέρδη πολυεθνικών κολοσσών όπως οι SAP (+4,2%) και Roche (+3,3%) ωθούν σε υψηλότερα επίπεδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τις αγορές της Wall Street. Στις ΗΠΑ το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις Microsoft και Motorola, αλλά και στη δημοσιοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed και τη δεύτερη ομιλία του κ. B.Bernanke στο Κογκρέσο.

Η πλούσια συλλογή από εύρωστα κέρδη πολυεθνικών κολοσσών όπως οι SAP και Roche ωθούν σε υψηλότερα επίπεδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τις αγορές της Wall Street.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,64% στις 6.609 μονάδες, ο DAX 0,94% στις 7.968 μονάδες και ο CAC 0,63% στις 6.033 μονάδες.

Η SAP εκτινάσσεται 4,2% και η Cap Gemini κάνει ράλι 2,5% ενώ η Roche εκτινάσσεται 3,3%.

Η Vodafone κερδίζει 1,3% μετά την ανακοίνωση αισθητής αύξησης των συνδρομητών.

Η ανάκαμψη των μετάλλων και του πετρελαίου ωθεί και τους κλάδους μεταλλευτικών και ενεργειακών μετοχών, με την BHP Billiton να ενισχύεταιι 1,6% και την Anglo American 1%.

Η ABN Amro κερδίζει 0,5% μετά τη δήλωση της Barclays (-0,1%) ότι ενδεχομένως να αυξήσει το ρευστό που προσφέρει για την εξαγορά του ολλανδικού ομίλου.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall, με την προσδοκία ότι, μετά την ΙΒΜ, και οι Microsoft και Motorola θα ανακοινώσουν ευοίωνα κέρδη τριμήνου.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι εταιρίες του Standard & Poor’s 500 θα καταθέσουν αύξηση κερδών 4,8% κατά μέσο όρο στο β’ τρίμηνο, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η ομιλία του διοικητή της Fed, Ben Bernanke, στο πλαίσιο της διήμερης αναφοράς του στο Κογκρέσο, καθώς και η δημοσιοποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης της 28ης Ιουνίου της Κεντρικής Τράπεζας.

Από το στατιστικό μέτωπο, θα ανακοινωθούν οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, ο σύνθετος οικονομικός δείκτης Ιουνίου, καθώς και ο επιχειρηματικός δείκτης Philadelphia Fed Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v