Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Μετοχές ”ψηφίζουν” οι διαχειριστές

Αναδυόμενες αγορές και τεχνολογικός κλάδος αποδεικνύονται οι ”κερδισμένοι”, βάσει της έρευνας Ιουλίου της Merrill Lynch, μεταξύ 186 διαχειριστών κεφαλαίων. Όπως επισημαίνει ο αναλυτής του οίκου David Bowers, ”παρά την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά πίστης οι θεσμικοί επενδυτές διατηρούν τις θέσεις τους στις μετοχικές αγορές”.

Merrill Lynch: Μετοχές ”ψηφίζουν” οι διαχειριστές
αναδυόμενες αγορές και ο τεχνολογικός κλάδος αποδεικνύονται οι ”κερδισμένοι”, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε η Merrill Lynch μεταξύ 186 διαχειριστών κεφαλαίων τον Ιούλιο του 2007, με τους τελευταίους να επισημαίνουν ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τις μετοχές παραμένει τα προβλήματα που καταγράφονται στην παγκόσμια αγορά πίστης.

Όπως υπογραμμίζει ο αναλυτής του οίκου κ. David Bowers, ”παρά την πρόσφατη αναταραχή στην αγορά πίστης οι θεσμικοί επενδυτές διατηρούν τις θέσεις τους στις μετοχικές αγορές”.

Η διατήρηση σε υψηλό επίπεδο της διάθεσης ανάληψης ρίσκου από τους θεσμικούς επενδυτές αποτελεί τον βασικό παράγοντα στροφής τους στις αναδυόμενες αγορές, με το 35% των συμμετεχόντων στην έρευνα της Merrill να δηλώνουν ότι διατηρούν γι’ αυτές σύσταση ”overweight”.

Κερδισμένος εμφανίζεται και ο κλάδος υψηλής τεχνολογίας, με το 26% των συμμετεχόντων να προσδίδει σύσταση ”overweight”, ενώ αντίθετα σημαντικό ποσοστό εξ αυτών έχουν μειώσει τις θέσεις τους σε κλάδους όπως ο φαρμακευτικός.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι χρηματαγορές, σύμφωνα με το 72% των διαχειριστών, είναι η περαιτέρω εξασθένηση στην αγορά πίστης, μία τάση όμως η οποία σαφώς θα επηρεάσει περισσότερο τις ΗΠΑ σε σχέση με την Ευρώπη.

”Στην Ευρώπη το ποσοστό συμμετοχής των εταιριών private equity στις εξαγορές διαμορφώθηκε στο 18% το 2006 και πλησίον του 13% φέτος, ενώ αντίθετα στις ΗΠΑ τα ανάλογα ποσοστά αγγίζουν το 27% και 37% αντίστοιχα”, σημειώνει η Karen Olney, επικεφαλής του τμήματος ευρωπαϊκών επενδύσεων της Merrill Lynch, εξηγώντας τον λόγο για τον οποίο οι αγορές της Γηραιάς Ηπείρου είναι λιγότερο ”ευαίσθητες” στα προβλήματα της αγοράς πίστης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v