Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλακτικοί οι επενδυτές στις ευρωαγορές

Υποχωρούν επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση πτώσης του δείκτη εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία και ορισμένων εταιρικών ανακοινώσεων κερδών τριμήνου που απογοήτευσαν την αγορά. ”Δεν είναι κατάλληλη εποχή για ανάληψη μεγάλων κινδύνων,” δηλώνει χαρακτηριστικά Ευρωπαίος διαχειριστής.

Υποχωρούν επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τιμές των μετοχών στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση πτώσης του δείκτη εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία και ορισμένων εταιρικών ανακοινώσεων κερδών τριμήνου που απογοήτευσαν την αγορά.

”Δεν είναι κατάλληλη εποχή για ανάληψη μεγάλων κινδύνων στην αγορά,” δηλώνει διαχειριστής της New Star Asset Management στο πρακτορείο Bloomberg.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται με μικρές διακυμάνσεις εκατέρωθεν του χθεσινού, πτωτικού, κλεισίματος και το μεσημέρι ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 6.454 μονάδες, ο DAX με ανεπαίσθητες απώλειες στις 7.690 μονάδες και ο CAC στις 5.834 μονάδες.

Η Thomson διολίσθησε έως 16% και η ασφαλιστική Legal & General κινείται με την μεγαλύτερη πτώση 4ετίας, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματά τους.

Η BT Group αντιδρά με πτώση 1,8% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Στον αντίποδα, η ABB ενισχύεται 4,5% και η EADS 1,4%, η Lonza Group 3,3%, η Kesa Electricals 3,5% και η Skanska 1,7%, καθώς τα αποτελέσματά τους ικανοποίησαν τουςο αναλυτές.

Ελαφρές απώλειες προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στην ανακοίνωση πληθώρας στατιστικών μεγεθών, μεταξύ των οποίων οι εβδομαδιαίες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, οι πωλήσεις νέων οικιών Ιουνίου καθώς και οι παραγγελίες διαρκών αγαθών του ιδίου μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v