Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νευρικό ”γύρισμα” ευρωαγορών σε θετικά πρόσημα

Έπειτα από ένα έντονα πτωτικό άνοιγμα στον απόηχο των αισθητών απωλειών σε ΗΠΑ και Ασία, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ”μάζεψαν” τις πρωινές απώλειες και κινούνται σταθεροποιητικά ή και ανοδικά. Οι επενδυτές προχωρούν σε κερδοσκοπικές επιλεκτικές αγορές, όμως οπωσδήποτε το περιβάλλον παραμένει νευρικό και το βλέμμα στραμμένο σε κρίσιμες ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία (ΑΕΠ β’ τριμήνου), το απόγευμα.

Έπειτα από ένα έντονα πτωτικό άνοιγμα στον απόηχο των αισθητών απωλειών σε ΗΠΑ και Ασία, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ”μάζεψαν” τις πρωινές απώλειες και κινούνται σταθεροποιητικά ή και ανοδικά.

Οι επενδυτές προχωρούν σε κερδοσκοπικές επιλεκτικές αγορές, όμως οπωσδήποτε το περιβάλλον παραμένει νευρικό και το βλέμμα στραμμένο σε κρίσιμες ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία (ΑΕΠ β’ τριμήνου), το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg, 1,3 τρισεκατομμύριο δολάρια εξανεμίστηκαν από τις διεθνείς αγορές στο χθεσινό ”ξεπούλημα”.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,72% στις 6.296 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,18% στις 7.522 μονάδες και ο CAC 0,05% στις 5.704 μονάδες.

Πρωταγωνιστούν στην ανάκαμψη η Nokia με άνοδο 2,4% και η Siemens με κέρδη 2%.

Σημαντικές ήταν οι πρωινές πιέσεις στις τράπεζες, με την Credit Suisse να υποχωρεί 1,7% και την Deutsche Bank 2,2%.

Επιπλέο, τα εταιρικά κέρδη δεν ευνόησαν τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς τα αποτελέσματα της Infineon Technologies (-2,2%) δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Η Cap Gemini διολίσθησε 4,5% και η TeliaSonera 3,2% εξαιτίας της απογοήτευσης από την ανακοίνωση των εταιρικών κερδών τους.

Η Valeo αντέδρασε με πτώση 2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η LVMH με πτώση 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v