Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στις ευρωαγορές η σκυτάλη της ισχυρής πτώσης

Η παγκόσμια χρηματιστηριακή διολίσθηση που προκαλούν τα προβλήματα στην αμερικανική αγορά ακινήτων συνεχίζεται στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, όπου ο δείκτης DAX άνοιξε με απώλειες 100 μονάδων. Εκτιμάται ότι 1,3 τρισεκατομμύριο δολάρια εξανεμίστηκαν από τις διεθνείς αγορές στο χθεσινό ”ξεπούλημα”. Σημαντικές οι πιέσεις στις τράπεζες, ενώ τα εταιρικά κέρδη δεν ευνοούν σήμερα τον τεχνολογικό κλάδο.

Η παγκόσμια χρηματιστηριακή διολίσθηση που προκαλούν τα προβλήματα στην αμερικανική αγορά ακινήτων συνεχίζεται στις ευρωπαϊκές συνεδριάσεις, όπου ο δείκτης DAX άνοιξε με απώλειες της τάξης των 100 μονάδων.

Σημαντικές οι πιέσεις στις τράπεζες, ενώ τα εταιρικά κέρδη δεν ευνοεί σήμερα τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς τα αποτελέσματα της Infineon Technologies δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται με πτώση 0,74% στις 6.205 μονάδες, ο DAX με απώλειες 1,5% στις 7.398 μονάδες και ο CAC 0,77% στις 5.631 μονάδες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg, 1,3 τρισεκατομμύριο δολάρια εξανεμίστηκαν από τις διεθνείς αγορές στο χθεσινό ”ξεπούλημα”.

Η Credit Suisse υποχωρεί 1,7% και η Deutsche Bank 2,2%.

Η Infineon αντιδρά με πτώση 2,2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η Valeo με πτώση 2% και η LVMH με πτώση 1,1%.

Η Cap Gemini διολισθαίνει 4,5% και η TeliaSonera 3,2% εξαιτίας της απογοήτευσης από την ανακοίνωση των εταιρικών κερδών τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v