Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζεται η πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ακολουθώντας το πρότυπο των τελευταίων δύσκολων συνεδριάσεων, όπου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιχειρούν σταθεροποίηση των τιμών έως το άνοιγμα της Wall Street, οι βασικοί δείκτες των αγορών της Ευρώπης ”μαζεύουν” τις έντονες πρωινές απώλειες και διαμορφώνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Εκτιμάται ότι 1,3 τρισ. δολάρια εξανεμίστηκαν από τις διεθνείς αγορές στο χθεσινό ”ξεπούλημα”.

Ακολουθώντας το πρότυπο των τελευταίων δύσκολων συνεδριάσεων, όπου τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επιχειρούν σταθεροποίηση των τιμών έως το άνοιγμα της Wall Street, οι βασικοί δείκτες των αγορών της Ευρώπης ”μαζεύουν” τις έντονες πρωινές απώλειες και διαμορφώνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Bloomberg, 1,3 τρισεκατομμύριο δολάρια εξανεμίστηκαν από τις διεθνείς αγορές στο χθεσινό ”ξεπούλημα”.

Ο δείκτης FTSE κινείται με πτώση 0,08% στις 6.246 μονάδες, ενώ ο DAX περιορίζει τις πρωινές απώλειες στο ήμισυ, στο 0,7% στις 7.456 μονάδες. Ο CAC στο Παρίσι διαμορφώνεται σχεδόν αμετάβλητος στις 5.672 μονάδες.

Σημαντικές παραμένουν οι πιέσεις στις τράπεζες, με την Credit Suisse να υποχωρεί 1,7% και την Deutsche Bank 2,2%.

Τα εταιρικά κέρδη δεν ευνοούν τον τεχνολογικό κλάδο, καθώς τα αποτελέσματα της Infineon Technologies (-2,2%) δεν ικανοποίησαν τις αγορές.

Η Cap Gemini διολισθαίνει 4,5% και η TeliaSonera 3,2% εξαιτίας της απογοήτευσης από την ανακοίνωση των εταιρικών κερδών τους.

Η Valeo αντιδρά με πτώση 2% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η LVMH με πτώση 1,1%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v