Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ”φωτεινή” εξαίρεση της Σαγκάης

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 3ημέρου, όπου οι διεθνείς αγορές βρέθηκαν αντιμέτωπες με εκτεταμένο sell-off, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο της Κίνας, αυτό της Σαγκάης, κατέκτησε νέο ιστορικό υψηλό την Πέμπτη, για πρώτη φορά μετά την επιβολή νέου φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών, όπως σημειώνουν και οι ”Financial Times”.

Η ”φωτεινή” εξαίρεση της Σαγκάης
Η αντίσταση του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης συνεχίζεται αμείωτη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, όπου οι αγορές βρίσκονται αντιμέτωπες με εκτεταμένο sell-off. Σήμερα 27/7 ήταν η μοναδική αγορά της Ασίας που έκλεισε με κέρδη, ενώ την Πέμπτη ο δείκτης Shanghai Composite κατέκτησε νέο ιστορικό υψηλό.

Όπως σημειώνουν οι ”Financial Times”, είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω δείκτης κατορθώνει να επιστρέψει σε ανοδική τροχιά, μετά την επιβολή νέου φόρου επί των χρηματιστηριακών συναλλαγών από τις κινεζικές αρχές.

Ο δείκτης Shanghai Composite έχει ενισχυθεί 55% από τις αρχές Μαρτίου, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με την πρώτη ισχυρή διόρθωση.



Σύμφωνα με τους ”F.T.”, βασικό στήριγμά του είναι οι Κινέζοι μικροεπενδυτές, καθώς οι διεθνείς (θεσμικοί και ιδιώτες) εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν την κινεζική χρηματαγορά μικρή.

Παρ’ όλα αυτά, η Σαγκάη μπορεί να υπερηφανευτεί ότι αποτελεί τη ”φωτεινή” εξαίρεση, σε μία περίοδο όπου οι διεθνείς αγορές εμφανίζουν ενδείξεις νευρικής κρίσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v