Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένα ”νεύρα” ευρωαγορών εν αναμονή Wall

Προσπάθειες σταθεροποίησης καταβάλλουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μέχρι το άνοιγμα της Wall Street, που θα καθορίσει τις τάσεις της τελευταίας συνεδρίασης μιας εβδομάδας έντονης νευρικότητας, με την ανακοίνωση των κρίσιμων στοιχείων για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Ύστερα από ένα έντονα πτωτικό άνοιγμα και τη μεσημβρινή αντίδραση με γύρισμα σε θετικά πρόσημα, οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται με μικτά πρόσημα σε ”μαζεμένες” κλίμακες διακύμανσης.

Προσπάθειες σταθεροποίησης καταβάλλουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μέχρι το άνοιγμα της Wall Street, που θα καθορίσει τις τάσεις της τελευταίας συνεδρίασης μιας εβδομάδας έντονης νευρικότητας, με την ανακοίνωση των κρίσιμων στοιχείων για την ανάπτυξη του ΑΕΠ των ΗΠΑ.

Ύστερα από ένα έντονα πτωτικό άνοιγμα και τη μεσημβρινή αντίδραση με γύρισμα σε θετικά πρόσημα, οι βασικοί ευρωπαϊκοί δείκτες κινούνται με μικτά πρόσημα σε ”μαζεμένες” κλίμακες διακύμανσης.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το χθεσινό ξεπούλημα που παγκοσμίως εκτιμάται ότι αφαίρεσε 1,3 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των διεθνών χρηματιστηρίων.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,07% στις 6.255 μονάδες, ο DAX υποχωρεί σταθερά 0,7% στις 7.456 μονάδες και ο CAC πέφτει ελαφρώς στις 5.671 μονάδες.

Οι πιέσεις στις τράπεζες παραμένουν αισθητές και η Deutsche Bank υποχωρεί 2% ενώ η Man Group, το μεγαλύτερο εισηγμένο hedge fund, 25%.

Η Valeo υποχωρεί 3,4% και η Cap Gemini 4,5% καθώς τα αποτελέσματά τους δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Στους κερδισμένους της συνεδρίασης η Volkswagen ενισχύεται 2,3% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της και η BG 1,3%.

Η Emap εκτινάσσεται 14% μετά την ανακοίνωση απόφασης για πώληση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων και η EADS κερδίζει 2% μετά την αναβάθμιση της σύστασης της UBS σε ”ουδέτερη” από ”μείωση.”

Στη Wall Street το βλέμμα στρέφεται στην κρίσιμη ανακοίνωση της α’ εκτίμησης για την ανάπτυξη του ΑΕΠ β’ τριμήνου, που αναμένεται ότι ήταν η ταχύτερη ενός έτους (3,2% από 0,7% στο αντίστοιχο περσινό διάστημα).

Θα ανακοινωθεί επίσης ο δείκτης εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν, ενώ από το μέτωπο των εταιρικών ανακοινώσεων αναμένονται τα αποτελέσματα της Amgen, της Ford και της Chevron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v