Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ο ”εφιάλτης” συνεχίζεται στις ευρωαγορές

Με κάθετη διολίσθηση αντιδρούν οι ευρωπαϊκές αγορές στην έντονη πτώση της Wall Street και την δραματική διολίσθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η ”νόσος” των αμερικανικών στεγαστικών δανείων μεταδίδεται σε πιστωτικούς οίκους πέραν των ΗΠΑ. Νέο ”θύμα” η αυστραλέζικη Macquarie Bank (-9,8%), ενώ για την Bear Stearns το ”κακό” τρίτωσε με πάγωμα κεφαλαίων σε ένα ακόμη hedge fund. Ξεπερνούν το 2% οι ζημιές των ευρωπαϊκών δεικτών.

Με κάθετη διολίσθηση ξεκίνησαν οι συναλλαγές στις ευρωπαϊκές αγορές, μετά την έντονη πτώση της Wall Street και την δραματική διολίσθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η ”νόσος” των αμερικανικών στεγαστικών δανείων μεταδίδεται σε πιστωτικούς οίκους πέραν των ΗΠΑ.

Νέο ”θύμα” η αυστραλέζικη Macquarie Bank (-9,8%), ενώ για την Bear Stearns το ”κακό” τρίτωσε με πάγωμα κεφαλαίων σε ένα ακόμη hedge fund.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 2,13% στις 6.224 μονάδες, ο DAX 2,13% στις 7.422 μονάδες και ο CAC 2,44% στις 5.610 μονάδες.

Οι τράπεζες πρωταγωνιστούν στις απώλειες και η Royal Bank διολισθαίνει 5,2% ενώ η ING 2,8%.

”Κανείς δεν γωνρίζει πόσο θα επεκταθεί το πρόβλημα, οπότε οι επενδυτές σε όλο τον πλανήτη αναζητούν κάλυψη,” δηλώνουν αναλυτές, που εκτιμούν οτι θα συνεχιστούν οι ανακοινώσεις ”λουκέτων” σε hedge funds ανά τον πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v