Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δραματική πτώση ασιατικών αγορών λόγω Macquarie

Με κάθετη διολίσθηση αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές στην ανακοίνωση της αυστραλέζικης Macquarie Bank και της Bear Stearns για επιπλέον ζημίες εξαιτίας των χαμηλής φερεγγυότητας στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ. Οι ”παρενέργειες” της αμερικανικής κρίσης στην αυστραλέζικη τράπεζα προκάλεσαν έντονη νευρικότητα στις ασιατικές αγορές, όπου ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού βυθίστηκε 2,6%.

Με κάθετη διολίσθηση αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές στην ανακοίνωση των Macquarie Bank και Bear Stearns ότι κεφάλαιά τους θα καταθέσουν ζημίες εξαιτίας της κρίσης στην αγορά χαμηλής φερεγγυότητας των αμερικανικών στεγαστικών δανείων.

Η Macquarie, η μεγαλυτερη τράπεζα της Αυστραλίας υπέστη της μεγαλύτερες απώλειες πέντε ετών (-9,8%) μετά την ανακοινωση ότι οι επενδυτές ορισμένων υψηλής απόδοσης funds θα απωλέσουν το 25% των κεφαλαίων τους.

Η Bear Stearns, διαχειρίστρια των δύο hedge funds που κατέρρευσαν τον περασμένο μήνα, μπλόκαρε την απόσυρση κεφαλαίων από ένα τρίτο κεφάλαιο.

Η ”μετάδοσης” της αμερικανικής κρίσης στην αυστραλέζικη τράπεζα προκάλεσε έντονη νευρικότητα στις ασιατικές αγορές, όπου ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε 2,6%.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο υποχώρησε 2% ενώ ο Kospi στη Νότιο Κορέα καταβαραθρώθηκε 4,8%.

Ολες οι ασιατικές αγορές έκλεισαν σε αισθητά χαμηλότερα επίπεδα, πλην της Σρι Λάνκα, του Πακιστάν και του Βιετνάμ.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng διολίσθησε 3,3% ενώ στην Σαγκάη ο δείκτης CSI 300 διαμορφώνεται ενδοσυνεδριακά με απώλειες 2,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v