Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεταλλευτικές πιέσεις στις ασιατικές αγορές

Η διολίσθηση των τιμών των μετάλλων πίεσε χαμηλότερα τις δεικτοβαρείς μεταλλευτικές μετοχές στις ασιατικές αγορές και οδηγήσε σε απώλειες τους περισσότερους βασικούς δείκτες της περιφέρειας. Εξαίρεση τα χρηματιστήρια Κίνας και Χονγκ Κονγκ, διαμορφώνονται σε επίπεδα ρεκόρ μετά την αναβάθμιση από Moody’s.

Η διολίσθηση των τιμών των μετάλλων πίεσε χαμηλότερα τις δεικτοβαρείς μεταλλευτικές μετοχές στις ασιατικές αγορές και ώθησε χαμηλότερα τους βασικούς δείκτες της περιφέρειας.

Ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο διολίσθησε 0,31% στις 17.803,36 μονάδες, υπό την καθοδήγηση των εταιρικών κερδών που ανακοινώθηκαν.

Η Advantest διολίσθησε 5,4% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου και η Nippon Electric Glass 17%, ενώ στον αντίποδα οι Nomura Holdings (+2,9%) και Terumo Corp. ενισχύθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Ασίας Ειρηνικού διολίσθησε 0,8%.

Ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία υποχώρησε 1% ενώ με απώλειες έκλεισαν οι αγορές στην Ταϊβάν, τη Νότιο Κορέα, την Σιγκαπούρη και την Ινδονησία.

Στον αντίποδα, η Moody’s αναβάθμισε τις συστάσεις για την Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, βοηθώντας τους βασικούς δείκτες των χρηματιστηρίων να διαμορφωθούν σε επίπεδα ρεκόρ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v