Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό 4 εβδομάδων ο Nikkei - Ράλι στην Κίνα

Σε τροχιά πτώσης οι ασιατικές αγορές, με ”λαμπρή” εξαίρεση την Κίνα, καθώς ο δείκτης CSI 300 ενισχύεται 3,8%, μετά την αύξηση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα. Αντίθετα πτώση στο 1,07% για τον Nikkei - σε χαμηλό 4 εβδομάδων - με τις πιέσεις να επικεντρώνονται στις μετοχές εξαγωγικών ομίλων.

Σε πορεία αποδυνάμωσης βρέθηκαν οι ασιατικές αγορές στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ακολουθώντας το ”παράδειγμα” της Wall Street, κυρίως εξαιτίας των ισχυρών πιέσεων από τους εξαγωγικούς ομίλους.

Εταιρείες όπως η Honda Motor και η Samsung Electronics, οι οποίες στηρίζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στην αμερικανική αγορά, υποχώρησαν σημαντικά, καθώς διατηρείται ο φόβος για μείωση της κατανάλωσης στις ΗΠΑ, εξαιτίας των προβλημάτων στην δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων.

”Τα τεράστια προβλήματα στην δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ φαίνεται να χειροτερεύουν. Αυτό σημαίνει ότι η όποια ανάκαμψη του γεν έναντι του δολαρίου θα διακοπεί”, σημειώνει στο Bloomberg ο Hiroshi Chano, διαχειριστής κεφαλαίων 7,3 δισ. δολαρίων για την Yasuda Asset Management, ”εάν το γεν συνεχίσει να ενισχύεται τότε οι εξαγωγείς θα υποφέρουν”.

Ο δείκτης MSCI Asia Pacific υποχώρησε 0,6%, ενώ ο Nikkei σημείωσε απώλειες κατά 1,07%, διαμορφούμενος σε χαμηλό σχεδόν τεσσάρων εβδομάδων, με τις αγορές σε Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη και Φιλιππίνες, επίσης, να αποδυναμώνονται.

Στο αντίποδα ράλι κατέγραψε η κινεζική αγορά, με τον δείκτη CSI 300, να ενισχύεται 3,8%, μετά την αύξηση επιτοκίων από την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας την Παρασκευή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v