Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη στις ασιατικές αγορές μετά το ΑΕΠ Κίνας

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, χρυσού και χαλκού ώθησε σε ανάκαμψη τιμών τους κλάδους εμπορευμάτων και ενέργειας. Επιπλέον η ανακοίνωση του καλπασμού της κινεζικής οικονομίας δημιούργησε αισιοδοξία για την ζήτηση, ωθώντας σε ανάκαμψη τιμών στις ασιατικές αγορές, μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις.

Η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, χρυσού και χαλκου ώθησε σε ανάκαμψη τιμών τους κλάδους εμπορευμάτων και ενέργειας και η ανακοίνωση του καλπασμού της κινεζικής οικονομίας δημιούργησε αισιοδοξία για την ζήτηση, ωθώντας σε ανάκαμψη τιμών στις ασιατικές αγορές, μετά από τρεις διορθωτικές συνεδριάσεις.

Ο δείκτης MSCI Ασίας Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,3%. Ο Nikkei στο Τόκιο κέρδισε 0,5% στις 18.116 μονάδες, ενώ ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα μετά από μια συνεδρίαση με μικρές μεταβολές και μικτά πρόσημα έκλεισε πρακτικώς αμετάβλητος στις 3.807 μονάδες.

Τα αποτελέσματα της ΙΒΜ βοήθησαν σε ανάκαμψη και τον τεχνολογικό κλάδο και το σύνολο των ασιατικών χρηματιστηρίων ενισχύθηκαν πλην της Νοτίου Κορέας, της Ταϊβάν, της Ταϊλάνδης και των Φιλιππίνων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v