Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ευρωπαϊκές τράπεζες ”σηκώνουν” τους δείκτες

Ανάκαμψη τιμών σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ράλι της τελευταίας στιγμής που διέσωσε τα πρόσημα της Wall Street και τα συγκριτικά πολύ καλά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών, που δείχνουν να μην επηρεάζονται βαθιά από την κρίση στην αγορά της αμερικανικής στεγαστικής πίστης. Χωρίς μεταβολές στα επιτόκια αναμένεται να καταλήξουν οι συνεδριάσεις ΕΚΤ και ΒοΕ το μεσημέρι.

Ανάκαμψη τιμών σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά το ράλι της τελευταίας στιγμής που διέσωσε τα πρόσημα της Wall Street και τα συγκριτικά πολύ καλά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,58% στις 6.286 μονάδες, ο DAX 0,65% στις 7.522 μονάδες και ο CAC 0,87% στις 5.703 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο ενισχύθηκε χθες έπειτα από ”ράλι” σε τεχνολογικές και καταναλωτικές μετοχές, οι οποίες ”σήκωσαν” τον Dow Jones 150 μονάδες στα τελευταία 20 λεπτά της συνεδρίασης.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια έκλεισαν με πτώση (γενική εικόνα), χάνοντας τα κέρδη που αποκόμιζαν στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, μετά την αποκάλυψη της Taiwan Life Insurance για ζημίες σε ένα hedge fund της, που επιτείνει τις ανησυχίες για επέκταση της κρίσης στη δευτερογενή αγορά στεγαστικών δανείων των ΗΠΑ.



Οι επενδυτές περιμένουν τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Τράπεζας της Αγγλίας, που αναμένεται να καταλήξουν σε διατήρηση αμετάβλητης πιστωτικής πολιτικής.

Η Credit Suisse ενισχύεται 2,3%, η Societe Generale 2,9%, η Barclays 2,1%, η Unilever εκτινάσσεται 6,7% και η France Telecom κερδίζει 1,7% μετά την ανακοίνωση θετικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v