Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ομαδική κατρακύλα στις διεθνείς αγορές

Καθολική πτώση επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με έντονες απώλειες σε Ευρώπη, Ασία και αναδυόμενες αγορές μετά την βύθιση της Wall Street, καθώς η ”σφαγή” στην αγορά των αμερικανικών στεγαστικών δανείων υπονομεύει την επενδυτική εμπιστοσύνη. Ο Παγκόσμιος Δείκτης MSCI υποχωρεί 1%, έχοντας απωλέσει 5,7% της αξίας του από το υψηλό 2007 στις 19 Ιουλίου και εξανεμίζοντας 2 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των εταιριών που τον καταρτίζουν.

Καθολική πτώση επικρατεί στις διεθνείς αγορές, με έντονες απώλειες σε Ευρώπη, Ασία και αναδυόμενες αγορές μετά την βύθιση της Wall Street, καθώς η ”σφαγή” στην αγορά των αμερικανικών στεγαστικών δανείων υπονομεύει την επενδυτική εμπιστοσύνη.

Ο Παγκόσμιος Δείκτης MSCI υποχωρεί 1% κι έχει χάσει 5,7% της αξίας του από το υψηλό 2007 στις 19 Ιουλίου, εξανεμίζοντας 2 τρισ. δολάρια από την κεφαλαιοποίηση των εταιριών που τον καταρτίζουν.

Ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων Αγορών, που περιλαμβάνει χώρες μεταξύ των οποίων η Ρωσία, η Κίνα και η Βραζιλία, υποχωρεί 3,2%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 2,39% στις 6.207 μονάδες, ο DAX 2,04% στις 7.429 μονάδες και ο CAC 2,69% στις 5.596 μονάδες.

Οι τράπεζες πρωταγωνιστούν στην πτώση και η Royal Bank διολισθαίνει 5,2% ενώ η ING 2,8%.

Τα τελευταία ”θύματα” της αγορά ακινήτων των ΗΠΑ είναι η αυστραλέζικη Macquarie Bank (-11%), και ένα τρίτο hedge fund της Bear Stearns στο οποίο απαγορεύτηκε η ανάληψη κεφαλαίων από τους επενδυτές.

Η Deutsche Bank υποχωρεί 2,7% παρότι ανακοίνωσε πολύ καλά τριμηνιαία αποτελέσματα.

Η βρετανική τράπεζα στεγαστικών δανείων HBOS διολισθαίνει 4,2%, παρά την αύξηση κερδών α’ εξαμήνου 20% που ανακοίνωσε.

Αισθητή πτώση προοιωνίζονται οι προθεσμιακές αγορές για το άνοιγμα των βασικών δεικτών της Wall Street, υπό την πίεση της δυσμενούς ανακοίνωσης της Bear Stearns, που έγινε μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συνεδρίασης.

Οι επενδυτές αναμένουν με αγωνία την ανακοίνωση του δείκτη επαναχρηματοδότησης στεγαστικών δανείων, που εκτιμάται ότι μειώθηκε 1,4%.

Θα ανακοινωθούν επίσης τα στοιχεία προπώληση οικιών Ιουνίου, που πιστεύεται οτι μειώθηκαν 3,5% καθώς και ο δείκτης μεταποίησης ISM Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v