Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάκαμψη και στις ευρωαγορές μετά την Fed (upd)

Η διατήρηση σταθερών επιτοκίων και οι καθησυχαστικές δηλώσεις της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά την κρίση στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων προκάλεσε κάποια ανακούφιση στις αγορές των ΗΠΑ, της Ασίας και της Ευρώπης και υποστηρίζει την ανάκαμψη των βασικών δεικτών. Η ροή των εταιρικών ειδήσεων και αποτελεσμάτων επανέρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Η διατήρηση σταθερών επιτοκίων και οι καθησυχαστικές δηλώσεις της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά την κρίση στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων προκάλεσε κάποια ανακούφιση στις αγορές των ΗΠΑ, της Ασίας και της Ευρώπης και υποστηρίζει την ανάκαμψη των βασικών δεικτών.

Στις ευρωαγορές, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,51% στις 6.340 μονάδες, ο DAX 0,79% στις 7.572 μονάδες και ο CAC 1% στις 5.676 μονάδες.

Η ροή των εταιρικών ειδήσεων και αποτελεσμάτων επανέρχεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και η ING Groep ενισχύεται 3,2%, η Adidas 4,4% και η Carlsberg 4,6% καθώς η κερδοφορία τους αποδείχθηκε καλύτερη της αναμενόμενης.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 ενισχύθηκε χθες 0,6% στην αμερικανική αγορά και ο Dow Jones 0,3%, ενώ τα ασιατικά χρηματιστήρια ανέκαμψαν από τα χαμηλά οκτώ μηνών της προηγούμενης συνεδρίασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v