Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Η αστάθεια συνεχίζεται στις διεθνείς αγορές, με πτώση τιμών σε Ασία και Ευρώπη μετά την διολίσθηση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς η κρίση στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων απειλεί να αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και να περιστείλει την παγκόσμια οικονομία. Η πτώση περιορίζεται το μεσημέρι στις ευρωαγορές, εν αναμονή ανάκαμψης στο άνοιγμα της Wall Street.

Η αστάθεια συνεχίζεται στις διεθνείς αγορές, με πτώση τιμών σε Ασία και Ευρώπη μετά την διολίσθηση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, καθώς η κρίση στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων απειλεί να αυξήσει το κόστος χρηματοδότησης των επιχειρήσεων και να περιστείλει την παγκόσμια οικονομία.

Οι τράπεζες πρωταγωνιστούν στις απώλειες και η UBS υποχωρεί 2,2% και η BNP Paribas 1,2%, ενώ στην Ασία οι Macquarie Bank και Mizuho Financial Group κατέθεσαν μεγάλη πτώση.

Η Philips υποχωρεί 1,5% και η Lafarge 2,2% καθώς το δολάριο διαμορφώνεται κοντά σε ιστορικό χαμηλό έναντι του ευρώ.

Οι μεταλλευτικές εταιρίες αντιδρούν αρνητικά στην πτώση των τιμών των μετάλλων.



Ο Παγκόσμιος Δείκτης MSCI διολισθαίινει 0,2% και ο δείκτης MSCI Αναδυόμενων αγορών υποχωρεί 1,8%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,28% μετά την πρωινή πτώση έως το 0,8%, ,ενώ ο DAX ανακάμπτει ελαφρώς το μεσημέρι στις 7.441 μονάδες. Ο δείκτης CAC υποχωρεί 0,72% στις 5.557 μονάδες.

Οι ασιατικοί δείκτες υποχώρησαν άνω του 1% και η πτώση ανήλθε στο 4,7% στην Ινδονησία, ενώ εξαίρεση απετέλεσε η Κίνα, όπου ο CSI 300 ενισχύθηκε 2,3% σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Standard & Poor’s διολίσθησε 2,7% στο προηγούμενο κλείσιμο και ο Dow Jones 2,1%. Οι προθεσμιακές αγορές υποδεικνύουν ανοδικό άνοιγμα και για τους δύο δείκτες στη σημερινή συνεδρίαση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v