Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες ευρωαγορών έως 2% στη σκιά του subprime

Η ανακοίνωση της BNP Paribas (-4,4%) για ”πάγωμα” τριών funds και οι ογκώδεις ζημίες της ολλανδικής, μη εισηγμένης, επενδυτικής τράπεζας NIBC εξαιτίας της κρίσης στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων επαναφέρουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε πορεία πτώσης. Βύθιση Nobel Biocare 7% από την προειδοποίηση για ”παράπλευρες” απώλειες. Ισχυρές απώλειες αναμένονται στο άνοιγμα της Wall.

Η ανακοίνωση της BNP Paribas (-4,4%) για ”πάγωμα” τριών funds εξαιτίας της κρίσης στην αμερικανική αγορά στεγαστικών δανείων επανέφερε τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε πορεία πτώσης, μετά τη διήμερη ανάκαμψη που προσέφερε στις διεθνείς αγορές η Federal Reserve.

Η γαλλική τράπεζα καταγράφει τη μεταλύτερη πτώση τεσσάρων μηνών, ενώ η Commerzbank (-4,2%) και η Deutsche Bank ακολουθούν με απώλειες.

Η Nobel Biocare βυθίζεται 7% μετά την ανακοίνωση ότι η επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της ελβετικής εταιρίας.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,56% στις 6.2940 μονάδες, ο DAX 1,98% στις 7.455 μονάδες και ο CAC 1,92% στις 5.637 μονάδες.

Η Marks & Spencer αντιδρά με πτώση 1,6% στην υποβάθμιση της σύστασης της JPMorgan για τη μετοχή της.

Στον αντίποδα η μετοχή του OMX αντιδρά με αναρρίχηση 5,5% στην ανακοίνωση του Ντουμπάι ότι θα εξαγοράσει τουλάχιστσον 25% του σκανδιναβικού χρηματιστηρίου.

Πτωτικό άνοιγμα προοιωνίζονται για τους βασικούς δείκτες της Wall Street οι προθεσμιακές αγορές, καθώς επανέρχονται οι πιέσεις εξαιτίας της κρίσης στη στεγαστική πίστη.

Από το μακρο-οικονομικό μέτωπο, θα ανακοινωθούν σήμερα τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στην αμερικανική αγορά εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v