Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρευστοποιούν μεγάλη κεφαλαιοποίηση τα hedge fund

Οι μετοχές των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Αμερικής, όπως η Citigroup, η General Electric, η JP Morgan και η Wal-Mart Stores, υπέστησαν τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες πολλών ετών, καθώς τα hedge funds ρευστοποιούν για να αντεπεξέλθουν στις αναμενόμενες μαζικές αναλήψεις.

Ρευστοποιούν μεγάλη κεφαλαιοποίηση τα hedge fund
Οι μετοχές των μεγαλύτερων επιχειρήσεων της Αμερικής, όπως η Citigroup, η General Electric, η JP Morgan και η Wal-Mart Stores, υπέστησαν τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες πολλών ετών.

Η πτώση τους δεν ήταν αναμενόμενη, αφού σε καιρούς μεγάλης αστάθειας όπως ο τωρινός που βιώνουν σήμερα οι αγορές, οι μεγάλες επιχειρήσεις με μεγάλη διασπορά θεωρούνται το ασφαλέστερο καταφύγιο.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του Reuters, η αιτία βρίσκεται στα hedge funds τα οποία μαζεύουν τα χαρτοφυλάκιά τους και πωλούν τα ονόματα με τη μεγαλύτερη ρευστότητα προκειμένου να ανταποκριθούν στις μαζικές αναλήψεις κεφαλαίων τις οποίες διαβλέπουν πολλοί παρατηρητές, εξαιτίας της πρόσφατης αστάθειας στην αγορά.

Κατά τους παρατηρητές, η κρίσιμη ημέρα για τα hedge funds είναι η 15η Αυγούστου, που θα κατατεθούν οι αναλήψεις της 30ής Σεπτεμβρίου για τα hedge funds με προειδοποίηση 45 ημερών.

Η διολίσθηση πάντως για τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ήταν άγρια στη χθεσινή συνεδρίαση στη Wall: η Home Depot διολίσθησε 5,32% με την μεγαλύτερη πτώση από τον Μάρτιο 2003-, η Citigroup 5,23% -μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο 2002-, η General Electric 3,76%- μεγαλύτερη πτώση σε 18 μήνες-, η JP Morgan 5,03%-μεγαλύτερη πτώση από τον Ιανουάριο 2003 και η Wal-Mart 4,07%-μεγαλυτερη πτώση από τον Νοέμβριο 2003.

Έκπληξη προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η μικρή κεφαλαιοποίηση, που είναι συνήθως η πρώτη που παρασύρεται σε μια κατάρρευση, ήταν μέχρι χθες ενισχυμένη στην εβδομάδα. Αλλά η μικρή κεφαλαιοποίηση έχει σχετικά χαμηλής ρευστότητας και δύσκολα πωλείται με κέρδος σε μεγάλα κομμάτια κατά τη διάρκεια κάθετης διολίσθησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v