Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίδραση ευρωαγορών με την αρωγή... παρεμβάσεων

Αντέδρασαν στην κάθετη διολίσθηση της περασμένης εβδομάδας τα χρηματιστήρια Ευρώπης και Ασίας, ενώ τα futures προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τη Wall Street, μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις κεντρικών τραπεζών για αποτροπή της κρίσης ρευστότητας. Τις ευρωαγορές υποβοηθά η σύσταση της Morgan Stanley για ”αγορά” ευρωπαϊκών μετοχών, αλλά πάντως η αντίδραση θεωρείται ευρέως τεχνική, ενώ η επενδυτική ψυχολογία παραμένει ευμετάβλητη.

Αντέδρασαν στην κάθετη διολίσθηση της περασμένης εβδομάδας τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Ασίας, ενώ τα futures προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για την αμερικανική Wall Street, μετά τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών για αποτροπή της κρίσης ρευστότητας.

Τις ευρωαγορές υποβοηθά η σύσταση της Morgan Stanley για ”αγορά” ευρωπαϊκών μετοχών, αλλά πάντως η αντίδραση θεωρείται ευρέως τεχνική, ενώ η επενδυτική ψυχολογία παραμένει τεταμένη.

Ο δείκτης FTSE, που πιέστηκε ιδιαίτερα στη συνεδρίαση της Παρασκευής, ενισχύεται 1,7% στις 6.141 μονάδες, ο DAX 0,75% στις 7.398 μονάδες και ο CAC 1,01% στις 5.503 μονάδες.

Πρωταγωνιστούν στα κέρδη οι κλάδοι τραπεζών-ασφαλειών με κέρδη 2,4% για την Axa και 1,2% για την Credit Suisse Group. Η μετοχή της BNP Paribas ανακάμπτει 1,7% και της βρετανικής HBOS 1,2%.

Η Syngenta ενισχύεται 0,9% μετά την αναβάμιση της σύστασης της Lehman Brothers για τη μετοχή της.

Η Imperial Chemical Industries κερδίζει 3,1% έπειτα από δημοσίευμα των ”Financial Times” ότι αποδέχτηκε προσφορά εξαγοράς από την Akzo Nobel καθώς και ότι η Henkel θα εξαγοράσει τον αμερικανικό βραχίονα της βρετανικής εταιρίας.

Οι προθεσμιακές αγορές προοιωνίζονται ανοδικό άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street. Από το στατιστικό μέτωπο αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις λιανικές πωλήσεις Ιουλίου, καθώς και τα αποθέματα επιχειρήσεων Ιουνίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v